Hoppa till innehåll

För patienter

Vad är bioresonans?
Bioresonans är en biofysisk metod för att diagnostisera och behandla patienter. Liksom akupunktur och homeopati är det en form av komplementär medicin och är användbar för att komplettera konventionell medicin.

Bicom bioresonans är ett komplement och användare utbildas i Norden och världen över i samarbete med konventionell medicin och andra behandlingsmetoder. Vår rekommendation och intention är alltid samarbete för patientens bästa.

Före behandlingen: patienthistoria
I många fall är det värt för terapeuten/läkaren att genom samtal få patientens detaljerade fallhistorik. Terapeuten kan använda bioresonans för att göra detta. Det hjälper terapeuter i deras diagnos genom att bestämma den exakta orsaken till symtomen.

Steg 1: Bioenergetisk test.

Steg 2: Fastställande av vad det är som orsakar patientens besvär.

Steg 3: En behandlingsplan görs.

Behandling

Hur lång är en behandling?
Behandlingssessionerna varierar i längd beroende på terapin. I genomsnitt varar de ungefär 30 minuter.

Vad skall patienten göra under behandlingen?
Patienten är ansluten till BICOM-enheten under behandlingssessionen och kan sitta eller ligga i ett helt avslappnat läge.

Finns det några bieffekter?
Bioresonansmetoden har inga skadliga biverkningar och är helt smärtfri.

Hur många behandlingar behövs?
Antalet sessioner varierar beroende på patienten och hans/hennes symtom. Ibland ger bara några få sessioner en varaktig effekt. I vissa fall måste behandlingar upprepas med längre intervaller.

Vem fungerar bioresonansterapi på?

BARN: För barn är BICOM bioresonansmetod både smärtfri och mild. Mamma kan underhålla sitt barn under behandlingen eller de kan titta på en film tillsammans. En stor fördel för barn som är lite rädda är att det bara är minimal fysisk kontakt under behandlingen.

DJUR: BICOM bioresonansmetod är smärtfri för djur. Dessutom är det stressfritt för både djuret och dess ägare. Det kan också enkelt användas för att behandla större djur som hästar och kor.

VUXNA: Erfarenheten visar att BICOM bioresonansmetoden kan kombineras mycket effektivt med konventionell medicin och andra terapimetoder. Det är också lämpligt för behandling av gravida kvinnor från den tredje månaden.